gyl10025

Glæden ved at bo - Jørn Utzon og romerhusene

Forfatter: Jørgen Jørgensen
Sider: 156
Udgivelsesår: 2010
Udgiver: Rhodos
ISBN
9788772459813
Varenummer: gyl10025
Levering: Ikke på lager. Forventet leveringstid inden for 3-7 hverdage
Glæden ved at bo - Jørn Utzon og Romerhusene i Helsingør.

I 2008 fejrede Romerhusene 50-året for de første romeres indflytning, og Glæden ved at bo er skrevet i den anledning som en beretning om bebyggelsens ide og historie, om romerlivet dengang og romerlivet i dag, og om de omstændigheder, som har gjort, at stil og stemning er udviklet og fastholdt gennem årene.

Romerhusene, eller Kingohusene, som bebyggelsen hed, indtil det lokale navn vandt hævd, blev straks fra opførelsen kendt som et af Jørn Utzons banebrydende arbejder, og utallige besøgende vidner om fortsat både dansk og international interesse. Interessen samler sig helt naturligt om boligtypen, arkitekturen og bebyggelsens naturområde, som har bevaret en bemærkelsesværdig friskhed samtidig med, at vedligeholdelsen af fællesarealerne igennem alle årene i alt væsentligt er varetaget af beboerne selv.

Glæden ved at bo er skrevet indefra så at sige. Det vil sige på baggrund af samtaler med Utzon selv, hans tidligere medarbejdere og de første romere . Bogen beretter desuden om aktiviteter, som foregår i Romerhusene i dag, og endelig er en række arkitekturrefleksioner baseret på samtaler med de mange gæster.

Glæden ved at bo henvender sig dermed til enhver med interesse for Romerhusene og Utzons arbejde, og desuden til en bredere kreds af planlæggere og andre med ansvar for boligbyggeri, idet den rummer et budskab om betydningen af arkitektonisk kvalitet og om vilkår og muligheder for brugeres aktive medvirken til en bebyggelses drift og vedligeholdelse.