buildingSMART boost webinar 2

Gratis webinar: Nye standarder for BIM: DS/EN ISO 19650
buildingSMART


Webinaret blev afholdt 27. maj 2019 - Se det her.


To helt nye standarder med fokus på organisering af det digitale samarbejde i skabelsen af byggerier og anlæg er netop udkommet. Standarderne er lavet for at lette samarbejdet mellem byggeriets parter og er gode at kende, for at være en del af fremtidens digitale praksis.

På dette webinar vil du blandt andet høre om:

  • Nuværende internationale BIM-standardisering, EN ISO 19650, af det digitale samarbejde i byggeriet
  • Introduktion til DS/EN ISO 19650 og det nye i forhold til vores nuværende danske praksis

Den igangværende standardisering af det digitale samarbejde i byggeriet, herunder de kommende standarder, fx EN ISO 19650-3, det digitale med fokus på brug og vedligeholdelse af BIM til driften af byggerier og anlæg, og EN ISO 19650-5, en sikkerhedsorienteret tilgang til både digitale miljøer og styring af nye og eksisterende byggerier og anlæg.

 

Baggrund

Standarderne, DS/EN ISO 19650, del 1 og 2, som blev publiceret i starten af januar 2019, sætter rammen for det digitale samarbejde mellem parterne på bygge- og anlægsprojekter:

DS/EN 19650-1:2018

Organisering og digitalisering af information om bygninger og byggearbejder, inklusive BIM – Informationsstyring med BIM – Del 1: Begreber og principper

DS/EN 19650-2:2018

Organisering og digitalisering af information om bygninger og byggearbejder, inklusive BIM – Informationsstyring med BIM – Del 2: Afleveringsfaser i byggeriet

De to nye standarder er blevet beskrevet som ”alle BIM standarders moder”, og de vil kort sagt medføre, at samarbejdsfladerne bliver klarere og dermed opnår man et mere effektivt digitalt samarbejde i byggeriet.

På tværs af industrien i Europa er der det sidste år blevet arbejdet på en implementeringsguide til DS/EN ISO 19650, del 1 og 2, med blandt andet eksempler på standardernes anvendelse på store og små projekter med private og offentlige bygherrer, således at vores industri kan mødes i endnu mere effektive digitale samarbejder på fremtidens projekter.

Teknisk facilitator
Stephan Krabsen | Molio
Stephan C. Krabsen
Udviklingskonsulent
Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger (FBBB)
Moderator
Morten Graven Bilde
Morten Graven Bilde
Associeret Partner, BIM specialist
JUUL | FROST Arkitekter
Indlægsholder
Peter Bo Olsen
Peter Bo Olsen
Senior Technical Director
MT Højgaard

Optakt til buildingSMART Boost

Webinaret var optakt til arrangementet buildingSMART Boost - med temaet ”Det tegningsløse projekt” - som har til formål at styrke byggebranchens digitale udvikling.

buildingSMART Boost blev afholdt hhv. 18. juni i HUSET Middelfart og 19. juni hos BLOX i København.