De nye byggeregler

Det hurtige overblik over, hvad der er nyt i AB 18 og ABT 18 ift AB 92 og ABT 93.
Byggeregler

Kurset har ingen aktuelle datoer. Skriv til kurser@molio.dk hvis du er interesseret i at blive kontaktet når der kommer nye datoer.

Mester Tidende og Molio udbyder i samarbejde med Nexus Advokater kurset De nye byggeregler - på bare tre timer.

Det hurtige overblik over, hvad der er nyt i AB 18 og ABT 18 ift AB 92 og ABT 93. Hele AB-systemet er blevet revideret i 2018 og er anbefalet anvendt siden 1. januar 2019. Det har aldrig været mere relevant at opdatere sig selv, sine kolleger og medarbejdere på alt det nye og det mest væsentlige i disse aftaler.

Dette kursus er for dig der ønsker det hurtige overblik over, hvad der er af nyt i det hele på én gang, og en generel forståelse for, hvordan ændringerne påvirker din, og dine kollegers hverdag.

Du får et derved et overordnet indblik i de nye juridiske regler, som regulerer udbud og forholdet mellem bygherren og entreprenøren under og efter byggeprocessen. Du får overblik over, hvad det betyder for dig i din hverdag i bygge- og anlægsbranchen og du får fremhævet faldgruberne.

 

Indhold

Kurset indeholde blandt andet følgende områder/emner:

 • Præsentation, generelt og historie af AB 18 og ABT 18
 • Hvad er vigtigste nyt?
 • Hvad betyder det for parterne?

Hovedproblemerne og faldgruberne inden for byggeriet især ifm.:

 • Ekstrakrav
 • Mangler
 • Tid og forsinkelser.
Målgruppe

Kurset er for entreprenører der ønsker et overordnet overblik.

Underviser
Simon Heising
Simon Heising
Advokat
Nexus Advokater
Baggrund

Byggeriets aftalesystem (AB-systemet) har en lang historie. De første sæt standardvilkår for byggearbejder blev udarbejdet i slutningen af 1800-tallet og er siden blevet revideret med ca. 20 års mellemrum.

Efter endog meget grundige og årelange arbejder med systemet i et udvalg bestående af repræsentanter for byggeriets centrale aftaleparter blev det nye AB-system offentliggjort den 21. juni 2018.

AB-udvalget har anbefalet de nye standardvilkår anvendt siden 1. januar 2019. Læs meget mere om dette arbejde og om hvilke aftaletekster, der kom ud af det her

AB erne er ikke lov, men såkaldte agreed documents. Derfor skal AB i princippet aftales i hver enkelt sag for at være gældende.

Vores kursister siger
 • "Jeg var meget imponeret over Simons evne til at forklare paragrafferne i lægmands termer samt servere paragrafferne i meget spiselige portioner. I øvrigt er hans retorik af en karakter som gør det ekstremt nemt at huske de ting han forklarer. Vi var alle MEGET tilfredse med kurset."
   
 • "En fabelagtig god underviser der formidlede sit stof på en meget engageret og medrivende måde."
   
 • "Et tørt stof blev gjort indbydende med eksempler fra virkeligheden og med et touch af humor."
Vigtige informationer

Rabat
Tilmeld fire fra samme virksomhed samtidig og betal kun for tre. Gælder kun ved samtidig tilmelding og kan ikke kombineres med andre rabatter.

Kursusbevis
Du får et kursusbevis når kurset er afsluttet.

Vigtig information om materialer
Klik og læs om vores digitale kursusmateriale.

Yderligere information
Klik og læs om tilmelding, ordrebekræftelse, overnatning, afmeldingsregler, betaling, aflysning etc