NCS - Natural Colour System ®©

Internationalt farvesystem til design, arkitektur og produktion, der bygger på, hvordan mennesket ser farver.

Entydig farvebeskrivelse til ethvert formål

NCS - Natural Colour System ®© kan bruges fx til farvestyring i produktudvikling og til præcis produktion af maling til farvedesign inden for arkitektur og interiør. Molio er eneforhandler af alle NCS-produkterne i Danmark.

NCS-sortimentet er bredt. Farvesystemet bygger på eksakte farvekoder (NCS-notationer), der gør det muligt at kommunikere helt entydigt om farver uanset branche, anvendelse og nationalitet. Det giver en række klare anvendelsesmuligheder: 

  • Arkitektur: At skabe en unik karakter og identitet for et nyt boligområde.
  • Trends: At beskrive næste sæsons særpræg og farveinspiration til materialer, tekstur, overflader og tryk ved at bruge NCS som gennemgående guideline.
  • Renovering: Ved hjælp af NCS-scanner og farveprøver kan du vælge de helt rigtige farvenuancer og dermed føre en bygning tilbage til sin storhedspragt og bevare værdifuld bygningshistorie.
  • Produktdesign: At bruge NCS til helt entydig kommunikation om farver mellem deltagere på et udviklingshold.
  • Forskning: NCS-farvesystemet bruges også i forskning - fx til at udvikle beskrivelse af farver i glas.

I Danmark forhandles alle produkter gennem Molio.  

Se det samlede udvalg af NCS og priserne.

Se film om produkterne.

Femmes Régionales NCS i designproces
Case

NCS’ brede farveskala styrker Femmes Régionales designproces

I hjertet af København bor designbureauet Femmes Régionales, der har specialiseret sig i visuel identitet, design og branding blandt andet ved hjælp af NCS Farvesystem. Femmes Régionales har særligt fokus på at løfte det visuelle udtryk for livsstilsbrands. Her er NCS ofte første led i designprocessen.
Se mere
NCS bruger en tredimensionel model kaldet NCS Farvekrop til at forstå notations-systemet og forholdet mellem farverne.

Læs og forstå NCS-notationer

Alle farver kan beskrives ud fra dens grad af lighed med elementærfarverne gul, rød, blå, grøn, hvid og sort. Få en hurtig indføring i, hvordan man læser de såkaldte NCS-notationer og hvilke informationer den enkelte notation indeholder.
NCS designtools

Praktiske Design Tools

Praktiske og unikke værktøjer, som gør det nemt at designe med NCS-farver, og giver dig en komplet og overskuelig oversigt over de mange farver. Vælg det værktøj, som matcher dine behov bedst.
NCS farveprøver

Separate farveprøver

NCS separate farveprøver gør det nemmere at danne sig et billede af det færdige farveresultat. Der er 1950 standardfarver i NCS systemet - vælg farveprøver i tre forskellige formater.
NCS øvelser

Undervisningsmaterialer med øvelser

NCS undervisningsmateriale viser, hvordan NCS er opbygget, og hvordan du bruger NCS. Sammenlignet med andre farvesystemer er det unikt, at NCS har udviklet pædagogisk undervisningsmateriale.

Ofte stillede spørgsmål

Vis alle

Ring til os på 70 12 06 00 eller

Kontakt os